Sådan skaber du en oase i haven

Kvinde i liggestol i haven
Sådan skaber du en oase i haven
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Din have skal primært bruges til afslapning, medmindre du er typen, der holder dig i gang ved at ordne have – og samtidig finder glæde i det. Hvis du vil skabe det bedste udgangspunkt for at kunne slappe af og nyde din have, så er der et par ting, som du skal overveje. Her får du en række gode råd til, hvordan du skaber en hyggelig oase i din have, hvor du kan få ro i sindet.

Blomster og planter skaber balance

Hvis du gerne vil slappe af i din have, så er det vigtigt, at den er hyggelig. Du kan naturligvis nøjes med en græsplæne, hvis du blot ønsker en simpel have, som ikke kræver vedligeholdelse. Det er dog ikke den bedste løsning, hvis du gerne vil have en have, som også er hyggelig at opholde sig i, da både blomster og planter er med til at skabe ro.

Selvfølgelig skal du ikke anlægge et blomsterbed eller plante buske over det hele, hvis du gerne vil have en have, som kan passe sig selv. Det kræver, at du er villig til at bruge tid på at passe og pleje dine planter og blomster. Til gengæld vil du kunne nyde både duften og udsynet, når du først har fået styr på planterne.

Skab et hyggeligt område med havemøbler

Du kan bruge havemøbler til at skabe et hyggeligt og afslappende område i din have, hvor du kan nyde det gode vejr og slappe af. Der er mange forskellige slags havemøbler, som du kan vælge imellem, og det er vigtigt at finde dem, der passer bedst til din have og din personlige stil – det kunne eksempelvis være et loungesæt eller en liggestol til haven.

En af de mest populære typer af havemøbler er en havebænk. En havebænk giver et charmerende og romantisk touch til din have. Samtidig får du mulighed for at skabe en hyggelig oase, hvor du kan sidde og slappe af og nyde fuglenes fløjt fra træer og buske. Du kan også overveje en hængekøje eller -stol.

Brug tid på at indrette terrassen

Hvis du gerne vil have et sted, hvor hele familien kan samles og slappe af sammen, så bør du ikke undervurdere effekten af en velindrettet terrasse. Her har du mange forskellige valgmuligheder, og du kan enten vælge en helt simpel fliseterrasse, hvor der blot er et havebord og et par stole.

Du kan også bruge lidt længere tid på at indrette terrassen, så det bliver en hyggelig oase, hvor du kan slappe af og komme helt ned i gear. Her kan det være en god idé at købe et foldehegn, som du kan placere efter behov. Det behøver ikke at være nogen permanent løsning, for du kan nemt pakke den sammen, når den ikke skal bruges.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!